Blegning af tænderne:
Ved blegning af tænderne, forstås en svag ætsning af tændernes overflade, hvor blegemidlet går ind og spalter de små farvede molekyler i tandens overflade. Vi har mange patienter, som har haft stor glæde af en blegning – men bliv ikke skuffet, hvis vi fraråder dig dette. Vi tillader os, at komme med vores uforbeholdne og faglige argumentation, for om dette vil have en gavnlig effekt for dig eller ej.

Blegning kan foretages både eksternt og internt:
Ved ekstern blegning er der tale om ovennævnte situation, hvor man bleger tændernes overflade. Dette kan gøres både klinisk og ved hjemmeblegning (hvor vi tager et aftryk til blegeskinner, til brug om natten eller dagen – dette gøres ved at påføre en dråbe i skinnen udfor hver tand der skal bleges).

Ved intern blegning, forstås en operativ åbning af tanden, hvor man går ind og forsøger, at blege tænderne indvendigt – dette gøres typisk ved en intern blødning fra nerven, som har resulteret i en rødlig affarvning af tanden.
Dette er IKKE en behandlingen vi tit anbefaler, da der sjældent kommer et godt resultat ud af dette. Fordi residivtendensen er stor og du øger risikoen for at tanden frakturerer. Er det en tilpas stor kosmetisk gene, vil vi typisk anbefale patienten at få lavet en krone på tanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *